Gratis proberen

Slowmotion High Intensity Training oftewel S.H.I.T.

Met Slowmotion High Intensity Training maken we het lichaam fitter en vooral sterker door met hoge intensiteit en lage weerstanden in slowmotion te trainen. Door deze manier van trainen train je op een gecontroleerde manier de grote spiergroepen volledig leeg. Het resultaat is kortstondige spierfalen waarbij jij jouw lichaam voor korte tijd maximaal uitdaagt.

Gratis proeftraining

WAT HOUDT DAT DAN IN?

Wat houdt Slowmotion High Intensity Training in?

20 minuten trainen

Bij TurtL® trainen we volgens de Slowmotion High Intensity Training, een unieke trainingsmethode die is ontwikkeld door Arthur Jones. Arthur Jones was een fitnesspioneer en predikte “doe wat minimaal noodzakelijk is voor maximale groei”. Hij was ervan overtuigd dat als je intensiever, korter en minder vaak zou trainen dat je dan je dan optimale resultaten zou halen. Door de hoge intensiteit en de lage weerstand train je in maximaal 20 minuten alle spiergroepen volledig leeg.

Slowmotion personal training

Langzaam trainen dus! Doordat je in korte tijd de spiergroepen volledig leeg traint, is het belangrijk om dit volledig gecontroleerd en in slowmotion te doen. Doe je dit niet, dan zou het zomaar kunnen dat je je spieren overbelast en je jezelf blesseert. Bij TurtL® voer je een gecontroleerde vloeiende beweging uit. Dit betekent dat je 10 tellen de tijd neemt om weg te duwen en 10 tellen de tijd neemt om terug te halen. Elke beweging houd je 2 minuten vol, waarbij je lichaam zich de laatste 30 seconden in kortstondige spierfalen bevindt.

1x per week trainen

Doordat je je lichaam intensief traint, krijgen jouw spieren een maximale groeiprikkel. Daarna is het belangrijk om voldoende tijd te nemen om te herstellen. Immers je spieren groeien tijdens rust en niet tijdens het trainen zelf. Doe je dit niet, dan is de spiergroep nog niet voldoende hersteld en kan je je lichaam uitputten en blessures krijgen. Daarom train je bij TurtL® maar 1x per week!

Persoonlijke begeleiding

Bij TurtL® train je altijd onder persoonlijke begeleiding van onze ervaren personal trainers. Je traint solo, in duo’s of in drietallen. Zeker als je je lichaam ‘dwingt’ om kortstondig tot het uiterste te gaan, is het belangrijk dat je goed wordt gecoacht. Daarnaast weet de TurtL-Trainer precies op welke weerstanden en met welke intensiteit jij het beste kan trainen. Hij of zij is opgeleid om er voor jou op een verantwoorde en veilige manier het maximale uit te halen.

Trainen met klachten

Ook als je lichamelijke klachten hebt, kan je veilig bij TurtL® trainen! Doordat je in slowmotion traint én je altijd persoonlijke begeleiding krijgt, kan je jezelf niet blesseren. Indien nodig kunnen de oefeningen worden aangepast, zodat jij ze met jouw klachten alsnog goed uit kan voeren. Ook de intensiteit kan worden aangepast. Door tijdelijk op een lagere intensiteit te trainen, beweeg je wel, breng je de doorbloeding op gang en voer je afvalstoffen af. Dit bevordert het zelf herstellend vermogen van je lichaam.

Gratis proeftraining

Inschrijven voor TurtL-news

Turtl | © 2024. alle rechten voorbehouden